Sports-ed North Carolina Tour 2010 er den største opplevelsen jeg har vært med på, og det overgikk alle mine forventinger. Både fasilitetene og det sportslige nivået var bedre enn jeg hadde forventet, og sosialt sett kunne det ikke ha gått bedre. Jeg kom til USA noen timer senere enn alle andre, som eneste nordmann sammen med 22 engelske spillere, og etter én dag var jeg en del av gjengen. Fotballmiljøet er stort sett likt over hele verden, så den eneste store omstillingen var språket, men det var ikke et stort problem. Du blir fort vant til å snakke engelsk og i løpet av et par dager var det ikke vanskelig å henge seg på i de fleste diskusjoner.

Vi besøkte flere skoler, og så treningsanlegg og fasiliteter som de fleste norske klubber bare kan drømme om. Vi fikk se at ”soccer” var stort i et land som er mest kjent for andre idretter. Det merket vi også på nivået, da vi fikk totalt bakoversveis i førsteomgangen i den første kampen vår, men vi ble fort vant til tempoet og nivået, og spilte jevnt med alle lagene bortsett fra i den nevnte førsteomgangen.

I løpet av turen får du en viss følelse av hvordan det er å være fotballspiller på college i USA, både med nivået på kampene, og selve livsstilen. Du spiller kamper, spiser, sover, og er med kompiser 24 timer i døgnet. Hvis du legger til skolearbeid så får du en viss følelse av hvordan livet i USA vil være.

Hele turen var veldig spesiell og jeg er noen erfaringer og venner rikere etter denne turen. Du får god kontakt med mange på laget når du bor sammen med dem, og alle jobber for det samme målet. Hvis du mener at dette kan være noe for deg, så er denne turen absolutt å anbefale.

 

Kristoffer Govasmark

"Jeg syns Sports-Ed’s turneringsprogram var veldig bra. Det ble veldig mye kjøring frem og tilbake siden vi spilte mot forskjellige skoler i staten. Jeg fikk en liten smakebit på hvordan collegefotball er gjennom all reisingen. Opplever du å bli trøtt og sliten på en slik lang biltur kan du tenke deg hvordan Tippeligaspillerne er når de skal spille på bortebanene –enten om det er med fly eller buss- . Lagkameratene mine var som alle andre gutter. Bare bedre i engelsk selvfølgelig. Det var morsomt å være med dem, og jeg tar fortsatt kontakt med dem. Kort sagt om ting guttene gjorde: Du kan godt tenke deg hvordan det er å være med ditt eget lag på treningsleir. Det er mange andre ting du lærer og får oppleve ved å gå på en slik tur. Du får nye venner, større perspektiv på hvordan det er å spille fotball i USA, og hvordan nivået er der borte. Hvis man er usikker på hvordan det er å spille der, kan jeg anbefale en slik tur på det sterkeste! Dette er et bra opplegg og du får mye mer enn bare stive og ømme muskler når du er ferdig med 7 dager i USA!"

      - Tony Ho Xuan Huy -

” Jeg studerte fulltid ved siden av å spille collegefotball. Som idrettsutøver for skolen fekk vi velge fag og klasser før de andre. Tilretteleggingen var veldig bra slik at kombinasjonen trening og studier gikk problemfritt. Lærerne var veldig forståelige og hadde respekt for at en drev med idrett. En fikk individuell oppfølging med spesialsydd opplegg ift trening, både i din idrett og det fysiske, som styrke og utholdenhet.
Det var stor status å være idrettsutøver på skolen. Mange visste hvem du var og det var mye oppmerksomhet å få. Utdeling av priser var det støtt og stadig, så de vet å dyrke idrettsutøvere. Det å reise til USA gav meg utrolig mye positivt. Det å komme til en ny kultur var lærerikt og morsomt. Angrer ikke et sekund at jeg benyttet meg av tilbudet. ”

 

Solfrid Andersen – Trondheims/Ørn – Landslaget, Norge

Solfrid Andersen - Trondheims/Ørn